Gospodar

Secretele gospodinelor pentru a face bulionul să reziste. Cât timp se fierbe!

Bulionul este nelipsit an de an din cămările românilor care îl pregătesc în cantități mari pentru a rezista timp de un an. Acesta se pregăteşte mai ales la final de vară, după ce se adună ultima producție de roșii iar gospodinele au o serie de secrete pentru a-l face să reziste mult timp.

Pentru ca rețeta să funcționeze, contează soiul roșiei, gradul de coacere și dulceața pe care o au, dar și anumite ingrediente speciale. În bulion gospodinele adaugă frunze de țelină, o bucățică de hrean și un strop de sare. 

Ingrediente:

6 kg de roşii frumoase şi coapte

2 tije cu frunze de ţelină

o bucăţică de hrean 

3 linguriţe rase de sare neiodata (pentru conserve)

Mod de preparare:

Se spală roșiile în două ape și se taie în sferturi. Cel mai ușor este să dai bucățile prin mașina de tocat care are dispozitiv special pentru bulion. Mai exact, este vorba despre un con metalic perforat prin care iese doar sucul și pulpa, iar cojile și semințele sunt reținute pe partea cealaltă a suportului. 

Trebuie să pui sucul obținut într-o oală mare și înaltă pentru că bulionul se mai umflă la jumătatea fierberii. 

Pentru a se păstra în condiții bune bulionul se lasă pentru o oră la foc mediu pe un aragaz normal.

Ai grijă ca borcanele să fie curate și igienizate înainte să pui bulionul în ele și să le sterilizezi. 

Pune sucul, strânge bine capacul și lasă-le o oră la cuptor la temperatura de 90-100 de grade Celsius. 

Vizualizări: 58

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: