Gospodar
Rețetă de dulceață de mure fără conservanți

Este sezonul murelor iar gospodinele pregătesc acum delicioasa dulceață de mure. Dacă vă doriți să păstrați gustul inegalabil al acestora pentru perioada de iarnă trebuie să încercați o rețetă de dulceață fără conservanți.
Pentru această rețetă aveți nevoie de un kilogram de mure, lămâie, zahăr și vanilie.
Ingrediente;
1 kg de mure;
o lămâie;
800 gr zahăr;
o păstaie de vanilie.
Mod de preparare:
Murele se spală bine în apă rece și se lasă la uscat pe un șervețel. Când sunt uscate bine, se pun într-un vas împreună cu zahărul și se zdrobesc cu ajutorul unei linguri, pentru a pătrunde mai bine zahărul.
Vasul cu mure și cu zahăr se pune pe foc, se adaugă și păstaia de vanilie și se lasă la fiert pentru 5, 6 minute, amestecând continuu. Când zahărul începe să se topească, se adaugă și zeama unei lămâi și se mai lasă totul la foc până ajunge în punctul de fierbere.
Dulceața de mure se ia de pe foc și se lasă pentru 12 ore să se odihnească. A doua zi, dulceața se pune din nou la fiert pentru aproximativ 30 de minute, după care se testează dacă este gata. Se ia o picătură de dulceață și se pune pe o farfurie rece. Dacă dulceața își păstrează forma și nu se dezintegrează, înseamnă că este gata.
Dulceața de mure se pune fierbinte în borcane, se pun capacele și se întorc borcanele cu capacul în jos.
Când s-a răcit perfect, dulceața se depozitează în cămară.
Vizualizări: 72
Distribuie Trimite pe WhatsApp